Lähempänä merta

Sipintie 1, 28840 PORI | p. (02) 628 5300 | F. (02) 638 3776

Liikunnan iloa hiekkarannalla
Liikunnan iloa hiekkarannalla
Talven ihmemaa
Talven ihmemaa
Vietä aikaa kylpylässä niin paljon kuin haluat
Vietä aikaa kylpylässä niin paljon kuin haluat
Elämyksiä vuoden jokaisena päivänä
Elämyksiä vuoden jokaisena päivänä
Kuntosalilla hiki pintaan
Kuntosalilla hiki pintaan

yyterin luontoreitit

Porin ympäristövirasto on rakentanut luontoreitin yhdistämään Yyterin ainutlaatuiset luontokohteet, Yyterin santojen Etelä-Suomen arvokkaimman dyynialueen sekä lietteiden linnustoltaan arvokkaan maankohoamisrannan. Tutustu esitteeseen: Yyteri, satakuntalaista luontoa parhaimmillaan. 2015.

Yyterin sannat

Yyterin sannat on yksi Suomen ainoista aktiivisista dyynialueista. Erityisen arvokkaan Yyterin dyynialueesta tekee erilaisten dyynityyppien kehityssarja. Kehitys saa alkunsa rantaviivasta, jonka läheisyyteen syntyy uusia dyynejä maankohoamisen sekä aallokon rantaan tuomasta ja tuulen kuljettamasta hiekasta. Lue lisää suojelluista dyyniluontotyypeistä ja dyynikunnostuksista.

Yyterin lietteet

Dyynialueen eteläisenä jatkona on Yyterin lietteinä tunnettu alue, jonka linnustolliset arvot hakevat vertaistaan. Pesimäalueena lietteet ovat erityisesti kahlaajien suosiossa. Lietteet toimivat myös erinomaisena paikkana seurata arktisten lajien muuttoa, yhtä lintumaailman hienoimmista tapahtumista. Muuttomatkalla olevat linnut pysähtyvät lietteille ruokailemaan ja lepäämään, jolloin niitä on helppo tarkkailla. Toisinaan lintuja on tuhatmäärin.

Lietteiden reitti

Matkaa Yyterin sannoilta lietteille kertyy kolmesta viiteen kilometriin lähtöpaikasta riippuen. Matkaa voi taittaa myös enemmän ja osa reitistä ulottuu aina Selkämeren kansallispuiston alueelle. Reitti on merkattu viitoituksin ja lietteiden alue on katettu pitkospuin. Lietteiden aluetta voit tarkkailla useista reitin varrelle rakennetuista luontolavoista.

Voit tutustua reittiin myös Ulkoile Porissa -karttasovelluksella, joka toimii paikannuksen avulla myös mobiililaitteissa.

Voit myös tulostaa itsellesi kartan Yyterin reitistä.

Ja täältä löydät lisää tietoa:

Santojen lenkki, 5,3 km

Virkistäydy Yyterissä

 

Lähde: Porin ympäristövirasto

Kylpylä Merenneito

Kylpylä Merenneidossa vietetty aika on rentoutumista parhaimmillaan. Lämpimän veden, hierovien putousten ja saunan yhdistelmä virkistää niin mieltä kuin kehoakin.

Kokouspaketit

Joustava palvelumme takaa kokouksesi onnistumisen, osallistui siihen sitten 10 tai 300 henkeä.

Hyvän Olon Keskus

Valitse yli 50:stä kuntouttavasta, rentouttavasta tai kaunistavasta Hyvän Olon hoidosta!

Yyterin Villat

Helpoin tapa omistaa loma-asunto. Loma-asunnossa on kaikki valmiina. Tule ja nauti täysillä lomastanne!